INVENTEC nv

Industriële Ventilatie Technieken

Onze activiteiten:

 • Industriële Ventilatie- & ontstoffingsinstallaties
 • Lucht- en Milieutechnieken
 • Geluiddempende wanden en cabines
 • Balanceren van schoepenwielen
 • Plaatbewerking, knippen, ponsen, plooien en CNC plasma- & autogeensnijden
 • Metaalconstructies in Staal, RVS of ALU…


 1. Industriële ontstoffingstechnieken

Stofproblemen? Inventec heeft gezonde en milieuvriendelijke oplossingen voor de hout- & metaalsector, plasticnijverheid, farmaceutische & chemische bedrijven en andere industriëen. Zowel voor kleinere zelfstandige ondernemers als grote industriële bedrijven ontwikkelen wij een innovatieve, gepaste maatoplossing voor elk specifiek stofprobleem.

Op basis van een studie en analyse stellen wij de mogelijke oplossingen voor. Het ontwerpen van tekeningen en plannen (AutoCAD 2D & 3D) gebeurt ‘in eigen huis’, net zoals de fabricage van de onderdelen van de afzuiginstallatie. Voor de definitieve implementatie in uw bedrijf kunt u rekenen op een team van ervaren medewerkers.


 1. Industriële ventilatietechnieken

Inventec is in ’95 gestart als montagebedrijf van industriële ventilatie- en lasdampafzuigsystemen. Een jaar later werd een produktiewerkplaats (4.500 m²) gebouwd voor de fabricatie van onderdelen van luchttechnische installaties zoals luchtkanalen, buisleidingen, gefelste of gelaste vormstukken…

Inventec is op dit moment een vaste waarde in de markt van industriële ventilatiesystemen.


 1. Plaatbewerking

Zowel voor het eenvoudig plooien en lassen van staal of INOX als voor complexe plaatbewerkingen in het kader van grote industriële projecten kunt u bij Inventec terecht.

Onze productiewerkplaats is uitgerust met een modern machinepark, waaronder een computer gestuurde Hydefinition plasmasnijtafel en een CNC-ponsmachine. Door deze geavanceerde technieken hebben we praktisch onbeperkte mogelijkheden voor het snijden, knippen, plooien, ponsen of lassen van metaal.


 1. Metaalconstructie op maat

Inventec maakt en monteert eigen ontwikkelde metaalconstructies in staal, roestvrijstaal, aluminium en koper. Geluidsomkastingen, spuitcabines, … wij realiseren elke staalconstructie die uw bedrijf nodig heeft, van stukwerk tot compleet gemonteerde installaties. Inventec bezorgt u een kant-en-klare oplossing, ook voor piping, laswerken, onderhouds- en herstellingswerken kunt u op de snelle service en betrouwbare aanpak van Inventec rekenen.


 1. Geluiddempende wanden & cabines

In overleg met de klant of eindgebruiker bekijken we op locatie de mogelijkheden binnen de gegeven ruimte en/of het productieproces in kaart gebracht, zodat de geluidsreducerende maatregelen optimaal ingepast kunnen worden. Wij vervaardigen zelf allerlei types panelen.


 1. Balanceren van schoepenwielen

Voor het statisch en dynamisch uitbalanceren van schoepenwielen, remschijven, trommelschijven, elektromotoren, assen, enz…

Deze machine heeft een dubbele aandrijving: een cardanas en een riem aandrijving, met manuele spaninrichting. De cardanas word het meest gebruikt bij ventilerende schoepenwielen. Met de riemaandrijving heeft men een cilindrisch vlak nodig voor het uitbalanceren ervan.

Bij het  uitbalanceren geeft het toestel aan waar men moet wegnemen of bijplaatsen. De gemeten waardes kan men gemakkelijk aflezen, en afprinten.


Klik op de foto om te vergroten

Copyright © 2020 Inventec NV - Oudsbergen. All Rights Reserved